WHAT RISKS CAN AN ENTREPRENEUR MAKE WHEN HIRING OUTSIDE PERSONNEL?


It is regarded as "recruiting talent" from applicants outside the enterprise when talent is found outside the organization. Additionally, this resource is highly diversified and can be found in a variety of places: University students, job seekers, personnel from other companies, etc. These subjects have one thing in common: they require a new job that fits your criteria and career goals.


Based on the basic requirements of the organization and the ability of the candidate to decide whether to be selected or not, the selection and consideration of candidates typically take a long time. Additionally, outsourcing has a lot of advantages, but there are also a lot of risks that companies may face. So, what dangers exist?


It requires time to prepare for the hiring process: Businesses will need time to develop application requirements, screen applicants, review applications, and conduct interviews. Choose the best applicant,...


Candidates need some time to adjust to the way the business operates: When joining a company, a brand-new employee always needs ample time to adjust and become accustomed to the setting and culture. Additionally, when the working environment is unsuitable, there may be hazards since temporary workers will be more inclined to leave than long-term employees.


Expensive recruitment costs: The organization will occasionally spend a lot of money on recruitment, including posting on popular job sites, publications, and recruitment fan pages to increase candidate reach. However, businesses will also receive more applications as a result of the internet's widespread use.


When thought about thoroughly, businesses should still employ existing resources to improve and solve the company's difficulties. Every decision an enterprise makes carries risks and obstacles. Businesses can save a lot of time and money while still accomplishing common goals by setting up internal training and skill development courses. In addition, they can improve their management skills and create plans.


Priority should also be given to training current personnel, as this will help them become more effective and productive and contribute to the firm to the fullest. The Future Leadership Program was created as a way to assist organizations in resolving this key issue, enhance the caliber of administrators, and develop future leaders.


--- Vietnamese ---


TUYỂN DỤNG NHÂN SỰ BÊN NGOÀI: RỦI RO NÀO CÓ THỂ GẶP PHẢI?


Tuyển dụng nhân tài bên ngoài công ty được coi là hình thức “chiêu mộ nhân tài” từ nguồn ứng viên bên ngoài doanh nghiệp. Và nguồn lực này khá đa dạng, có thể đến từ nhiều nguồn, khác nhau: Sinh viên đại học, ứng viên đang thất nghiệp, nhân viên của doanh nghiệp khác,... Điểm chung của các đối tượng này là đang cần một công việc mới, phù hợp với tiêu chí và nguyện vọng của bản thân.


Thông thường, việc lựa chọn và xem xét các ứng viên thường mất khá nhiều thời gian, dựa trên tiêu chí chung của công ty và khả năng của ứng viên để quyết định có nên lựa chọn ứng viên đó hay không. Việc tuyển dụng ngoài cũng mang đến rất nhiều lợi ích, nhưng song song với đó cũng tồn tại không ít rủi ro mà doanh nghiệp có thể gặp phải. Vậy những rủi ro đó là gì?


Mất thời gian để cho quy trình tuyển dụng: Doanh nghiệp sẽ cần một khoảng thời gian để chuẩn bị cho quy trình tuyển dụng nhân viên mới như: Thời gian chuẩn bị yêu cầu ứng tuyển, lọc hồ sơ, xét duyệt, phỏng vấn, lựa chọn ứng viên phù hợp,...


Ứng viên cần một thời gian mới quen được với quy trình làm việc của công ty: Một nhân viên hoàn toàn mới khi vào công ty bao giờ cũng cần một khoảng thời gian đủ dài để thích ứng và làm quen với môi trường và văn hóa công ty. Ngoài ra, sẽ có những rủi ro phát sinh khi môi trường không phù hợp, nhân viên ngoài sẽ có khả năng nghỉ việc cao hơn so với nhân viên lâu năm.


Chi phí tuyển dụng tốn kém: Công ty đôi khi sẽ phát sinh một khoản tiền không hề nhỏ cho việc tuyển dụng như: đăng lên các trang tuyển dụng lớn, báo chí, tạp chí, các fanpage tuyển dụng để đẩy mạnh độ tiếp cận của ứng viên. Nhưng đổi lại, doanh nghiệp sẽ nhận được lượng hồ sơ ứng tuyển nhiều hơn so sự lan truyền mạnh mẽ của internet.


Mỗi một quyết định của doanh nghiệp luôn đi kèm với rủi ro và thách thức, vậy nên, khi thật sự cân nhắc kỹ, doanh nghiệp vẫn nên sử dụng các nguồn lực hiện có để phát triển và giải quyết vấn đề của công ty. Bằng việc tổ chức các khóa đào tạo, phát triển kỹ năng nội bộ, doanh nghiệp sẽ tiết kiệm được kha khá thời gian và tiền bạc mà vẫn đạt được mục tiêu chung, không những thế, còn có thể nâng cấp trình độ quản lý, phát triển được các kế hoạch cho tương lai.


Việc tập trung đào tạo đội ngũ nhân viên sẵn có cũng nên được đặt lên hàng đầu, từ đó giúp nhân viên nâng cao hiệu quả và năng suất làm việc, cống hiến tiềm năng cho công ty. Và giải pháp Future Leadership Program sinh ra để giúp doanh nghiệp giải quyết được vấn đề trọng tâm đó, nâng cao chất lượng nhà quản trị, trau dồi kỹ năng trở thành người dẫn đầu trong tương lai.


Hãy đến với FLP ngay, thông tin chi tiết tại: https://www.health-revolution.org/reach-clevel.html

---------------------------------------

Contact VSHR Pro Academy now to get detailed information!

📩 Email: proacademy@health-revolution.org

📍 Website: https://www.health-revolution.org/pro-academy.html

#VSHRProAcademy #humanresources #solutions #employer #employee #recruiting #workplace #hiring #softskill #working #FLP #manager #solutionforbusiness


2 views0 comments